Selejtezés, szállítás, megsemmisítés

Cégünk a PULI-MTKSZ Kft. likvidációs tevékenység keretében megvásárolja, elszállítja, és feldolgozza a használaton kívüli, felesleges számítástechnikai és telekommunikációs eszközöket. Amennyiben az Ön vállalkozásánál, vagy az otthonában összegyűlt néhány használaton kívüli számítógép, monitor, nyomtató, fénymásoló, vagy egyéb periféria, csak hívnia kell minket és mi szakszerű és környezetbarát módon megszabadítjuk tőle!

A megvásárlásra kerülő anyagok köre: minden olyan eszköz, gyártmány, berendezés elektronikai részére kiterjed, ami cserélhető, javítható vagy újra feldolgozható. Ezek közé tartoznak a működő és működésképtelen, korszerűtlenné vált, használaton kívüli számítógépek, szerverek, nyomtatók, elektronikai és irodatechnikai eszközök, számítógéppel vagy elektronikával vezérelt ipari berendezések, mobiltelefonok, alaplapok és vezérlőkártyák.

Hangsúlyozzuk, hogy tevékenységünk nem hulladék kezelés (mivel a Puli-MTKSZ Kft. fő profilja informatikai tanácsadás, rendszer üzemeltetés), cégünk eszközöket vásárol meg és válogat át, a további használatra alkalmatlan eszközöket hulladékként (leselejtezve) adjuk tovább hulladék kezelőknek (Loacker Kft.), vagy bontási céllal bontással foglalkozó cégeknek (Selector Kft., Inter-Metal Recycling Kft., HWD Recycling Kft.).

Az informatikai és telekommunikációs eszközök eltérő módon tartalmaznak újra felhasználható nyersanyagokat és értéktelenebb komponenseket, de általánosságban elmondható, hogy a felesleges eszközökért mi fizetünk Önöknek, illetve bizonyos esetekben ingyenesen átvesszük. A szállítás az Önök kényelme érdekében ingyenes, amennyiben ezt hatókörünkön belül gazdaságosan meg tudjuk oldani.

A pontos számok ás árak kalkulálásához kérjük küldjön egy listát az eszközökről az ajanlat@selejtezes.hu címre.

Ezek alapján átvesszük – megvásároljuk az alábbiakat:

  • számítógép konfigurációk,
  • lézer és tintasugaras printerek,
  • fénymásolók, sokszorosító gépek,
  • UPS-ek (szünetmentes áramforrások),
  • monitorok,
  • telefaxok, telefonok
  • külső SCSI házak, CD tornyok

Tevékenységünket a hatályos jogszabályoknak megfelelően, a szükséges engedélyek birtokában végezzük. A ki és beszállított anyagokról és eszközökről nyilvántartást vezetünk, a környezetés munkavédelmi szabályokat maximálisan szem előtt tartjuk.

PULI-MTKSZ Bt. (jogelőd)

KÜJ szám: 102428472
KTJ szám: 101973361

PULI-MTKSZ Kft.

KÜJ szám: 102520282
KTJ szám: 101973361

Fontosnak tartjuk megemlíteni adatvédelmi szabályainkat, mely szerint a beérkező számítógépek merevlemezeit oszlopos fúrógéppel átfúrjuk, így a merevlemezekről adatok visszanyerése (speciális laboratóriumi körülmények kivételével) nem lehetséges.

Cégünk az eszközöket nem bontja szét, hanem bontásra átadja más cégeknek. Az informatikai eszközök bontására az alábbi irányelvek érvényesek:

A beszállított vagy átvett eszközök bontása kézi erővel, elektromos csavarhúzóval történik, melynek során külön figyelmet fordítanak a veszélyes anyagokat tartalmazó alkatrészek sérülésmentes bontására. A bontás során igyekszenek a legtöbb idegen anyagot eltávolítani, és a másodlagos nyersanyagokat tisztán kinyerni (például, a merevlemezek háza AL öntvény, mely nem tartalmazhat fém csavarokat, átvezető elektronikát, villanymotort, mágnest, réztekercset, mert ezek az AL öntvény -mint másodlagos nyersanyag- szempontjából szennyezőnek minősülnek).

Az így kinyert másodlagos nyersanyagok az időjárás hatásaitól védett módon, zárt műanyag tárolóedényekbe kerülnek, majd a gazdaságosan szállítható mennyiség elérése esetén feldolgozó cégek részére (darálás és olvasztás) értékesítik.

Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésükre.

Farkas Zsolt
Okl. Közlekedésmérnök
Okl. Mérnök-informatikus
PULI MTKSZ Kft.,
www.puli.co.hu
www.szamitogephalozatepites.hu